Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelta fa-horoszkóp

2010.03.09
ÜDVÖZÖLLEK

Kép

Kép

Kelta Fahoroszkóp - Zsozírisz Jósda

 

Fa

Az időszámítás előtti évszázadokra nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelta papok, druidák alakították ki azt a kalendáriumot, amelyhez igazodva leírták az úgynevezett "fa jegyeken" alapuló horoszkópot. Ez a fajta zodiákus tömör, mégis átfogó jellemzést ad. Nincs szigorú rendszere, az egyes fa jegyek bizonyos időszakonként ismétlődnek. A születési hónapból és napból megállapítható, hogy ki milyen fa-jegybe tartozik és melyek a jellemző tulajdonságai. Válaszd ki a listából a születési időpontodnak megfelelő fa-jegyet és nézd meg az erdményt. Jó szórakozást!

 

Zsozírisz Jósda    

TÖLGYFA               III. 21. (tavaszi napforduló)

MOGYORÓFA        III. 22-31. és IX. 24. - X. 3.

BERKENYEFA       IV. 1-10. és X. 4-13.

JUHARFA               IV. 11-20. és X. 14-23.

DIÓFA                     IV. 21-30. és X. 24 - XI. 11.

JEGENYEFA           V. 1-14. és VIII. 5-13. és II. 4-8.

CÉDRUSFA            II. 9-18. és VIII. 14-23.

ERDEIFENYŐ         II. 19-29. és VIII. 24 - IX. 2.

SZOMORÚFŰZ       III. 1-10. és IX. 3-12.

HÁRSFA                   III. 11-20. és IX.13-22.

OLAJFA                     IX. 23. (őszi napforduló)

 

GESZTENYEFA       V. 15-24. és XI. 12-21.

KŐRISFA                   V. 25 - VI. 3. és XI. 22 - XII. l.

GYERTYÁNFA          VI. 4-13. és XII. 2-11

FÜGEFA                    VI. 14-23. és XII. 12 -21.

NYÍRFA                      VI. 24. (nyári napforduló)

BÜKKFA                    XII. 22. (téli napforduló)

ALMAFA                     VI. 25 - VII. 4. és XII. 23 - I. 1.

FENYŐFA                 VII. 5-14. és I. 2-11.

SZILFA                      VII. 15-25. és I. 12-24.

CIPRUSFA               VII. 26. - VIII. 4. és I.25 - II. 3.

Zsozírisz Jósda

Tölgyfa
A tölgy a fák királya. Pompás és életerős. Ereje és energiája mellett bátor is. Bátorsága büszkeségén és nem vakmerőségén alapul. A változást nem szereti. Vezetni akar. Embertársait mint alattvalókat tekinti. Energiája, harci kedve határtalan. A mélypontról senki sem tudja olyan gyorsan felrúgni magát, mint ő. A finomkodás nem az erős oldala. Gyakran úgy viselkedik, mint az elefánt a porcelánboltban. Legjobban a gyakorlati életben érzi jól magát. Mindent egyedül akar megoldani, vészhelyzetben sem fogad el segítséget. Határozottságával uralja környezetét. Nehezen alkalmazkodik, túl konzervatív, nem tudja beleélni magát mások gondolatvilágába. Terveit valóra váltja.
Szerelmi élete:
Szerelme szenvedélyes és központi helyet foglal el az életében. Kapcsolataiban is uralkodni akar. Partnerétől függetleníti magát, de a másiktól teljes alkalmazkodást vár. Amíg nem találja meg az igazit, szenvedélyesen váltogatja kedveseit. Ha rálel arra, akit keresett, lehiggad.

Mogyorófa
Mindig tetszeni szeretne és megfelelni mások elvárásainak, annak ellenére, hogy nem az a személyiség, aki azonnal magára vonja mások figyelmét. Mihelyt beszédbe elegyedünk vele, kitűnik bája és különleges sugárzása. Közösségi érzése igen fejlett. Mások gondjaival szemben megértő és segítőkész. Gyakran munkálkodik szociális területen. Nagy intelligenciával, intuícióval rendelkezik. Ítélőképessége tiszta, éles. Barátságos, bizakodó és vidám. Jókedvét nem lehet egykönnyen letörni. Hivatása első éveiben keményen harcol az elismerésért. Második életszakaszában az anyagiak igen fontos szerepet játszanak. Harci kedve támadó. Titokzatos. Nem sokat árul el magáról, és mások titkait is őrzi. Gyorsan vág az esze, és vészhelyzetben kitűnő ötletei támadnak. Ha önérzetében megsértik, megtorolja.
Szerelmi élete:
Mágikus erővel hat áldozatára. A végletek embere, hol jégcsap, hol száz fokos lázban ég. Társára is átragad a hangulata. Szerelemben irányító típus. A szerelemben nem a leghűségesebb, de mindig szenvedélyesen szeret. Partnerének nem kell féltékenynek lennie rá, hiszen alapjában tisztességes és toleráns. Ha a társa hosszú pórázra engedi és változatos életet biztosít számára, hű marad.

Berkenyefa
A tettek embere. Törékenynek látszik, pedig erős, kitartó, tántoríthatatlanul állja az élet viharait. Mindig vezető szerepet akar játszani. Érti is a módját annak, hogy a vezetést magához ragadja. Könnyedén az ujja köré csavarja az embereket. Nyugtalan, élénk és szinte mindig kész meglepetésekkel szolgálni. Nyitott a világ felé. Mindig kész befogadni, sőt keresi is az újdonságot mindenben. Szereti a függetlenséget, a folytonos változást. Nyugtalan kutató természetű, állandóan keresi az újabb kihívásokat. Alkalmazkodó. Mindenre azonnal reagál. Érzékenysége művészi adottságokban is megnyilvánul. Megbízható, de nehezen éri el céljait, mert elvész a hétköznapok apró ügyeiben, illetve mások kívánságának teljesítésében.
Szerelmi élete:
A szerelemben féktelen, heves, szenvedélyes, sőt érzelmes is. Mivel állandó keresésben van, nem talál beteljesülést a szerelemben. Folyton arra gondol, hogy vannak még olyan partnerek, akik újat, olyat tudnak, amit ő még nem ismer. Nem szabad féltékeny társat választania. Ha nem sikerül megtalálnia a tökéletes társat, akkor két partner között osztja meg a szívét, és ők ketten jelentik számára az "igazit". Ha szakít, az egy életre szól.

Juharfa
Nem mindennapi ember. Kitűnik a többi közül fantáziájával, eredetiségével. Egyrészt visszahúzódó, sőt szinte szemérmes, másrészt óriási ambíció, büszkeség és önérzet jellemzi. Mivel igen sokféle konfliktussal küzd, szívesen veszi a hízelgést. Idegileg sem nagyon terhelhető. Könnyen, szinte játszva tanul. Intelligenciája magas fokú. Kiváló, eredeti gondolkodó, céltudatos, kitartó. Amibe egyszer belekezdett, azt kitartóan véghez is viszi. Amíg mások a hétvégeken a karosszékben pihennek, ő ha teheti, dolgozik. Az élet számára egy érdekes játék. Bár az idegeivel gyakran hadilábon áll, mégis erős, mint egy medve. Tud gúnyos, harapós, ironikus lenni. E mögé rejti belső bizonytalanságát. Szinte betegesen fél a csalódástól. Aktív. Az ész irányítja. Éles logikával közelít mindenhez. Könnyen teremt kapcsolatot, nagyszerűen tud emberek között közvetíteni. Imád szervezni. Saját életét is szigorú rendszabályok közé szorítja. Minden perce be van osztva. Igazi menedzsertípus.
Szerelmi élete:
Nehezen meghódítható, nem szívesen enged a lelke mélyére tekinteni. Visszafogottan szeret. Bár szerelmi élete igen komplikált, mégis többnyire hűségesnek mondható. A házasságkötést mégsem kapkodja el, mert úgy érzi, hogy a boldogulásában akadályozná a család. Ha valakinek sikerül meghódítania, nem fog mellette unatkozni.

Diófa
Egoista, hajthatatlan, sőt néha kifejezetten agresszív. Már kora ifjúságában a saját útját járja. Erről senki sem tudja letéríteni. Szellemi horizontja tág, szinte a lehetetlent akarja. Reakciója spontán. Mérhetetlen becsvágya sokszor rugalmatlanná teszi. Gyakran ébreszt ellenszenvet másokban. Személyiségét azonban ennek ellenére sokan csodálják. Az olcsó népszerűség nem az ő kenyere. Zseniális stratéga, sokoldalúan intelligens. Szorgalmas és igyekvő. Vágyik a változatosságra, kalandokra, de mivel gyökerei mélyek, mozdíthatatlan. Állandóan kiéhezett a csodálatra, elismerésre. Szeret álmodozni, nehezen fogadja el az élet realitásait. Saját erényeit felnagyítja, az eseményeket kiszínezi, mert a valóságot nem találja elég vonzónak. Filozofikus alkat, az elméletek érdeklik. Nagy a tudásszomja.
Szerelmi élete:
A szerelemben roppant szenvedélyes, de nehéz alkalmazkodni hozzá mert szeszélyes. Maga sem tudja, mit szeretne. Mindig valami mást. Nagyon féltékeny a partnerére, annak ellenére, hogy ő maga sem a hűség mintaképe. Ha viszont elkötelezi magát, akkor abszolút hű és alkalmazkodó. Egy ideig. Amint a házasságán erőt vesz az unalom, szenvedélye újra lángra lobban és új partner után kutat.

Jegenyefa
A jegenyefa első pillantásra a magasba nyújtózkodva erősnek, szívósnak tűnik. Ez azonban csak a látszat. Tulajdonképpen olyan, mint a mimóza. Védelmet, elismerést, harmonikus környezetet keres. Ifjúkorában a gátlásai miatt félénk, bátortalan, de később egyre magabiztosabb lesz. Életkörülményeit szinte mindig nehéznek érzi. Sok segítő jóindulatra és kellemes környezetre van szüksége a jó közérzethez. Jó a forma- és színérzéke. A művészet szinte minden ága érdekli: a zenéhez különösen vonzódik. Erős vágy él benne a harmonikus otthon és család iránt. Mivel a társas kapcsolatnak szinte minden formája fontos neki, megbízható és lelkiismeretes barát, munkatárs. Ugyanakkor kissé bizalmatlan. Mindenben és mindenkiben előbb a rosszat veszi észre. Pesszimista, fél a jövőtől. Kerüli a durva helyzeteket, az egészséges versenyt. Magányos, mert érzelmeit, gondolatait nem szívesen osztja meg másokkal. Jóindulatú, érzékeny, empatikus, kiváló intuíciói vannak.
Szerelmi élete:
Fél elkötelezni magát, de akinek igent mond, attól sírig tartó hűséget vár. Önfeláldozó, szinte mártír, mindig magasak az elvárásai és szomorú, hogy senki nem tud megfelelni igényeinek. A partnerkapcsolatokban hű és ragaszkodó. Az igazán komoly kapcsolat mégis csak életének második felében jön el, mivel igen sokáig válogat, vagy hivatását a magánélete elé helyezi. Ám ha igent mond, az egy életre szól.

Cédrusfa
Kiválóan alkalmazkodik minden élethelyzethez. Magabiztos, zárkózott, olykor viszont türelmetlenül mások befolyásolására törekszik. Öntudatossága olykor arrogánsnak hat. Elszántan, bátran járja saját útját. A függetlenség és szabadság mindenekfölött való számára. Olyan hivatásra van szüksége, melyben örömét leli. Ha megtalálta, nagy kedvvel és szorgalommal végzi munkáját. Ez leginkább akkor kedvére való, ha alkotó, művészi jellegű. A rutint gyűlöli. Ért ahhoz, hogy ápolt, jól öltözött és csinos legyen. Életét ésszerűen tervezi, családi kötelezettségeit nagy felelősséggel teljesíti. Partnere energiájából, optimizmusából mindig profitál. Jókedvű és tettre kész. Szótárából hiányzik a nem tudom és a nem lehet. Optimizmusa átragad környezetére. Előbb cselekszik, azután gondolkodik. Élvezi, ha ő van a középpontban. Hiúságán keresztül befolyásolható.
Szerelmi élete:
Szenvedélyes, jó szerető. Könnyen csábul, de akit nagyon szeret, ahhoz hű marad. Fiatalkorában egyik kaland a másikat követi. Mivel ritkán elégedett, sokat válogat. Szinte egész életében a nagy, az egyetlen szerelemre vár. Nagy érzelmi mélységek ennek ellenére nem jellemzik. Aki együtt él vele, hosszú pórázra kell, hogy engedje. Toleránsnak kell lennie, s a féltékenységet nem szabad ismernie.

Erdei fenyő
Két lélek lakozik benne: az egyik egyszerű, igénytelen, kevéssel beéri. A másik élvhajhász, aki vágyódik a komfort, a kényelem, a luxus után. Hivatásában határozott, gyökereit nem lehet egykönnyen kitépni. Kitűnő szervező és bátor végrehajtó. Minden élethelyzetben jól megállja a helyét, elfogódottság nélkül cselekszik. Alaptermészete szerint visszahúzódó. Sokáig tart, amíg valaki előtt bensőjét, gondolatait feltárja. Mivel gyakran olyan álmokat kerget, melyek megvalósítására kevés a reális lehetősége, sokszor csalódik. Jó barát és társ. Akit barátságába fogadott, azt figyelmességgel, kedvességgel veszi körül, de kritikus megjegyzései és rendmániája miatt kevesen tudnak egy életen át kitartani mellette. Elszántan tudja összpontosítani erejét, tudását és vonzerejét egy cél elérése érdekében. Csak harmonikus környezetben tud dolgozni, zavarja a rendetlenség, a tudatlanság.
Szerelmi élete:
Gyorsan szerelemre lobban, de izzó szenvedélye csupán szalmaláng. Ha valakit élettársául választott, akkor ahhoz hű marad. Lélekben legalábbis, mert szenvedélye időnként fellángol. Ezért nem szabad féltékenységet mutatnia a partnernek, mert rövid idő után úgyis visszatér. A párkapcsolatban kezdetben örül, ha irányítják, de amint biztonságban érzi magát, átveszi az uralmat.

Szomorúfűz
Szépségével és bájával arat elsősorban sikereket. Emberi kapcsolataiban érzékeny, kiváló empátiaérzéke van. Ennek ellenére sosem lehet tudni, hányadán áll vele az ember. Énje kettős: az egyik álmodozó, melankolikus, a másik ugrásra kész, nyugtalan, változékony. Félénk, először elutasító minden újjal és ismeretlennel szemben. Házias. Csöndes családi életre vágyik. Sokszor álmodozik, gyakran érzi meg nem értettnek magát. Munkáját becsületesen, szorgalmasan végzi. A nehézségek nem rémítik, csupán gyakori hangulatváltásai hatnak kedvezőtlenül rá. Álmodozó, szeszélyes. Romantikus, művészi adottságú. Szereti a természetet, irtózik a várostól, a rendetlenségtől. Megérzései erősek, könnyen ráhangolódik az emberek érzéseire, és kérés nélkül teljesíti kívánságaikat. Gyakran kihasználják.
Szerelmi élete:
A szerelemben igényes. Szeszélyes és érzéki. Könnyen sértődik, hamar békül. Számára fontos, hogy akit szeret, az állandóan mellette legyen. Fél a csalódástól. Minden apró kilengésre érzékenyen reagál. Újabb és újabb bizonyítékra van szüksége a szerelemben. Féltékeny természete miatt úgy körülfonja partnerét, hogy az alig jut levegőhöz.

Hársfa
Szereti a kényelmet. Olykor restnek, tunyának tűnik. Mégis igen kellemes partner, aki kész áldozatot is hozni azokért, akik közel állnak hozzá. A feszültségektől irtózik. Legszívesebben a sült galambot várná. Legfőbb vágya a jólét és a biztonság. Emberpárti. Akinek gondja, bánata van, nála védelmet, vigasztalást talál. Sokan dolgoznak közülük ápolóként, vagy szociális területen. Akit egyszer a szívébe zárt, az örökre ott marad. Ez érvényes a szerelmére és a barátságára is. Roppant bizonytalan. Mintha két én lakozna benne: hol vakmerő, hol gyáva, hol garasoskodó, máskor két kézzel szórja a pénzt. Nincs tisztában önmagával, alkalmazkodik a világhoz, tetteiért felelősséget nem vállal. A kellemetlen helyzetekből menekül.
Szerelmi élete:
Odaadó és hűséges, ha a társa biztosítja a nyugalmat számára. Többnyire mégsem boldog a szerelemben, mert nagyon féltékeny. Szenvedélyes, de nagyon sebezhető is. Magától sohasem hagyná el partnerét, ez elviselhetetlen feszültséget jelentene számára.

Olajfa
Önzetlensége idealizmusával rokon. Embertársainak panasza, gondja nála mindig nyitott fülekre talál. Mivel igen érzékeny, mindig megérti a másikat. Az anyagiaknak nincs különösebb jelentőségük a számára. Nagyon szereti viszont a könyveket, az okos emberek társaságát. Hivatásában igen tevékeny, viszont pozícióért, hatalomért sohasem küzd. Kiegyensúlyozott. Nyugalma és harmonikus lénye ugyanakkor nem tükrözi nyomát sem a rezignációnak sem a gyengeségnek. Társasági lény. Derűs, igazságos. Jó vezető, akinek a belső értékek mindig többet jelentenek a külső csillogásnál.
Szerelmi élete:
A párkapcsolatban önzetlen és segítőkész. Társára nem erőlteti akaratát, a szeretetével eléri, amit akar. A házasságot biztonságos menedéknek tartja, ahová vissza lehet vonulni. A szerelemben melegszívű. Ő maga ugyan hű, de a partnernek igen nagy szabadságot biztosít. A féltékenység ismeretlen fogalom a számára. Talán azért is van ez így, mert a szenvedély nem párosul nála a szerelemmel.

Gesztenyefa
Született diplomata. Sajátos igazságérzete van. Nagy idealisták születtek ebben a jegyben. A szükségben mindenét képes odaadni, annak ellenére, hogy a birtoklás nagy jelentőségű a számára. Takarékos, sőt olykor szinte fösvény. Önmagával szemben nagy igényeket támaszt. Hűséges, megbízható barát, de nem könnyű vele kijönni, mivel indulatos, szenvedélyes és hirtelen haragú. Féltékenysége határtalan, dühe ugyanúgy. Könnyen megsértődik és ilyenkor elvonul. Ezért nehezen talál megfelelő partnert magának. Ha már egyszer választott, szép otthont, népes családot akar maga körül. Ahhoz, hogy hivatásában sikeres legyen, békés, kiegyensúlyozott otthoni körülményekre van szüksége. Mindenkivel szembeszáll vélt vagy valós igazáért. Küzdő típus. Gyakran sodorja magát kellemetlen helyzetbe, mert makacsul ragaszkodik a véleményéhez, és ugyanilyen elszántsággal száll szembe minden igazságtalansággal szemben.
Szerelmi élete:
Nehezen tudja kimutatni az érzéseit. Mintha szégyellné a szerelmét. Nagyon szemérmes. Sok gyengédséggel ki lehet bontani őt ebből a védekező páncélból, és akkor csodálatos, érzéki szerető. Ehhez azonban teljesen biztosnak kell lennie abban, hogy a másik is szereti. Csak egyszer szeret igazán.

Kőrisfa
Rendkívüli vonzereje, bája miatt szinte mindenki kedveli. Megjelenésével könnyen hódít. Élénk, impulzív, sőt olykor kihívó. Sajátos képessége van arra, hogy személyiségét kiemelje és céljait játszva elérje. A megszokást gyűlöli. Legszívesebben vándoréletet élne, hogy szüntelenül új emberekkel, helyzetekkel ismerkedhessen. Ötletekben gazdag. Fantáziája rendkívül élénk. Igen sok művész született ebben a jegyben. Nagy céljai vannak az életben, mivel igen becsvágyó. Szinte mindig ugrásra kész. A kitartás és türelem nem éppen erős oldala. Szigorú elvek szerint él, saját törvényeit csak neki szabad áthágni, másnak nem. Jó megérzései segítik, hogy kitűnhessen társai közül. Boldog, ha elismerik a tehetségét, ha felnéznek rá. Céljaiért keményen küzd, s bár becstelenségre sosem szánná rá magát, nincs tekintettel senkire csak saját magára.
Szerelmi élete:
A szerelem csak játék számára. Mivel lelkes alaptermészetű, virágról virágra száll,mint a pillangó. Bezárni nem hagyja magát. Ha egyszer viszont igent mondott, lehet rá számítani. A házasságban igen hosszú pórázt igényel.

Gyertyánfa
Teljesen megbízható. Amit ígér, azt be is tartja. Ha valakinek segítségre van szüksége, biztos, hogy számíthat rá. Született idealista. Hivatásában elismerést és csodálatot keres. Vágy él benne, hogy főnökei, munkatársai dicshimnuszokat zengjenek róla. Értelmes, képzett és igen kötelességtudó. Sok az önálló és a szabadfoglalkozású e jegy szülöttei között. Szinte már fiatal korától kezdve az önállóságra vágyik. Amint teheti, a saját lábára áll. Erős vágy él benne a luxus után. Kevés barátja van, mivel alaposan megválogatja őket. Még ezeknek is csak ritkán tárja fel szívét. Fél attól, hogy megsebzik, hogy csalódnia kell bennük. Sok szabadságra van szüksége, szeret vándorolni, lakhelyet változtatni. Tudásszomja rendkívül erős, éhes mindenféle új információra. Erős kötelezettségérzete miatt kissé nehézkesnek tűnik. Ehhez az is hozzátartozik, hogy döntéseit lassan, jól átgondolja. Idealista. Intelligens, jó megjelenésű, kellemes társaság. Művészi érzéke és harmóniára törekvése már gyermekkorában szembeötlő. Nehezen dönt, bizonytalan, gyanakvó.
Szerelmi élete:
A szerelemben sokáig tart nála, míg valakit elfogad. Szereti a flörtöt, de ha elkötelezte magát,akkor hűséges. Csak munkája csábítja el a hitvese mellől.

Fügefa
Erős akaratú. Ítéleteiben független, és mindig kész arra, hogy másoknak ellentmondjon, vagy az övétől eltérő véleményt elnyomjon. Mindig azokkal szeretné körülvetetni magát, akik kedvelik. Főleg családtagjai körében érzi jól magát. A gyermekek iránti viselkedése kifejezetten szeretetteljes. Már fiatal korában tudja, miként kell maga köré gyűjteni azokat az embereket, akik hajlandók valamilyen formában a segítségére lenni. Gyakran álmodik arról, hogy a világ valamennyi csodás dolga az ölébe hull. Kis befektetéssel nagy eredményt akar elérni. Humorérzéke fejlett. Állandóan ugrásra kész magatartásával gyakran fárasztja a környezetét. Két lábbal áll a földön. Ügyesen céltudatosan tervez, s mint jó stratéga, jól is kivitelez. Célja általában praktikus eredmények elérése az életben. Elragadó. Könnyen teremt kapcsolatot, elvárja, hogy figyeljenek rá. Őszinte és alkalmazkodó. Jó szervező, gyakorlatias. Családszerető.
Szerelmi élete:
Olyan partnerre vágyik, akire felnézhet, aki mellett nem kell unatkoznia, és aki biztonságot nyújt neki. Többnyire későn köti le magát, de a hűséget akkor sem tűzi zászlójára. A szerelmet csupán játékos időtöltésnek veszi. Az érzései nem mélyek.

Nyírfa
Szimpatikus, barátságos. Elegáns megjelenése vonzóvá teszi. Reakciója igen élénk. A társaságban igen közkedvelt, mentes minden sznobizmustól. Az anyagiak nem jelentenek túl sokat számára. Egyéni érdekeit képes háttérbe szorítani a közös célokért. Első helyen az érzelmek állnak nála. Érdekből képtelen kötődni. Szívesen tölti idejét otthon, ahol mindig munkálkodik valamin. Nehezen kel útra. Rejtett erdei utakon viszont órákon át képes barangolni. Idegen országokat, városokat legszívesebben a televízió képernyőjén keresztül figyel meg. Kivételesen konzervatív ellenérzést vált ki belőle minden új és extrémen modern. Megbízható. Könnyen alkalmazkodik. Hamar átlátja helyzetét, és mivel jó szervező, könnyen végére jut a dolgoknak. Gyors észjárása és munkabírása révén nagyszerű eredményeket ér el az életben.
Szerelmi élete:
Romantikus. A változatosságot egyáltalán nem igényli, egy szeretetteljes, gyöngéd párkapcsolat a vágya. A szenvedély nem erős oldala, szívesebben simogat vagy cirógat, mintsem viharosan ölel.

Bükkfa
Megjelenése kellemes és előkelő. Késő öregkoráig fitt és formás marad. Hideg fejjel tervez és kivitelez. Egyébként egész élete alaposan megtervezett. Ennek ellenére mély és nemes érzelmekre is képes. Gazdagságra, szerencsére vágyik, és mindent el akar érni ami birtokolható, a komfort legmagasabb fokáig. Ok nélkül mégsem kockáztat. A legerősebb a fák között. Senki sem tudja útjáról eltéríteni. Kitartása határtalan. Különös érzéke van ahhoz, hogyan lehet pénzhez jutni. Otthona igen fontos számára, szívesen időz benne. Gyakorlatias. Mindig megtalálja a legjobb megoldást, elvek helyett a gyakorlati megvalósítás izgatja. Takarékos, precíz és következetes. Megbízható munkaerő, őszinte jó barát.
Szerelmi élete:
A szerelemben visszahúzódó, nem különösen szenvedélyes. Mintha szégyellné az érzéseit. A szerelmi életét is egyfajta racionalitás hatja át. Partnerkapcsolataiban hűséges. Többnyire "észből" házasodik. Nagy családot, sok gyermeket szeretne.

Almafa
Személyes vonzerő, sok báj, sajátos benső sugárzás jellemzi késő öregkoráig. Gyakran törékeny testalkatú. Kiegyensúlyozott ember. Élete nem unalmas, mert mindig újabb élményeket keres. Sokszor naivnak tűnik, mert senkiről nem feltételez rosszat. Ezért gyakran csalódik. Mindig kész adni, és megosztani javait másokkal. Bár a pénzzel jól bánik, anyagi természetű céljait csak élete második felében éri el. Ennek oka, hogy hivatását fiatalabb éveiben nem veszi elég komolyan. 30 éves kora után viszont egyre szorgalmasabban dolgozik. Az almafa különösen igényli a szeretetet és az odafigyelést. Mindig tartozni szeretne valakihez, akire érzékenyen vigyáz. Az eltávolodás legkisebb jeleit azonnal észreveszi. Igen házias. Szereti a természetet. Vidéken jobban érzi magát, mint a nagyvárosok zajában. Fontos neki, hogy az otthona szép legyen, és ennek kialakítására nagy súlyt helyez. Érzékeny, kedves, figyelmes és szívélyes. Szeret tanulni. Az elméletek embere, gyakorlati érzéke szinte egyáltalán nincs. Imádja a társaságot, élvezi az élet örömeit.
Szerelmi élete:
Érzéki és lenyűgöző, vad és erotikus. Megbabonázza a másik nemet. Mesterien vigasztal. Számára a szerelem gyógyír az élet minden bajára. Szívesen flörtöl, szinte állandóan keres. Ha viszont egyszer megtalálta a neki valót, ahhoz hűséges marad.

Fenyőfa
A fenyő hidegnek, fanyarnak, kissé szertartásosnak tűnik. Fellépése méltóságteljes, visszafogott és kulturált. Ízlése különlegesen fejlett. Bár szeszélyes, viselkedése mindig egyforma, ezért olykor unalmasnak látszik. Ezzel a magatartással az idegen tekintetek elől akarja elrejteni belső világát, érzéseit. Sok időbe kerül, amíg mások előtt kitárulkozik. Ugyanakkor tud tréfás, szellemes, sőt elbűvölő is lenni. A Fenyő-ember állandóan védekező állásban van. Amit érez, tapasztal, az ő titka marad. Mivel szereti a függetlenséget, nem szívesen tesz kötelező ígéreteket. Tudatában van értékeinek, adottságainak. Kitűzött céljától nem lehet egykönnyen eltéríteni. Szorgalma, becsvágya, képességei és intelligenciája révén komoly sikereket érhet el pályáján, hivatalában. Jó az intuíciója, kiváló beleérző képességgel rendelkezik. Környezete kiismerhetetlennek tartja, ám sokat tud mindenről és mindenkiről. Megérzései vezetik, mindig csalhatatlanul. Rendkívül intelligens, szereti elemezni, értékelni a dolgokat, az embereket.
Szerelmi élete:
A szerelemben az ösztönei vezetik. Izgalmas partner, aki mindig valami meglepetéssel tud szolgálni. Szívét meghódítani nem egyszerű dolog, ám ha egyszer már választott, az örökre szól. Mindig és mindenben megbízható társ.

Szilfa
A szilfa szeret hangadó lenni. Semmit sem gyűlöl jobban, mint a más parancsának való engedelmességet. Ezért már kora ifjúságában az a fő célja, hogy minél magasabbra jusson az életben. Munkáját nagy felelősséggel végzi, ha egyszer állást foglalt, véleménye mellett a végsőkig kitart. Erős akarattal visz végig mindent. Takarékos, de nem fukar. Igyekszik szép otthont teremteni. Saját külsejére, a divatos öltözködésre nagy gondot fordít. Különösen kedveli a természetet. Képes órákon át sétálni az erdőben, hallgatni a madarak énekét vagy elmélázva figyelni a tenger hullámait. Nagyvonalúsága sajátosan keveredik a makacssággal, önfejűséggel. Humoros és praktikus, éles intelligenciája, gyors felfogása könnyen áttekinthetővé teszi számára a dolgokat, eseményeket. Igen fejlett az igazságérzete. Ami a szívén az a száján. Kíméletlenül őszinte, amivel sok haragost gyűjt magának, de úgy véli: inkább haragudjanak rá, mint hogy az igazság csorbát szenvedjen. Erkölcsi elismerésre vágyik, az anyagiak nem túlzottan érdeklik. Mivel minden szempontra tekintettel akar lenni, nehezen jut egyről a kettőre.
Szerelmi élete:
Megbízható, őszinte társ. Párjától feltétlen hűséget vár, de viszonzásul ő is bármire képes. Akit szeret, annak két kézzel ad. A család és a szerelem fontos szerepet játszik életében. A szép iránti érzéke igen fejlett, ezért szinte mindig attraktív partnert keres.

Ciprusfa
Megjelenése erős, tömör, izmos. Modora simulékony. Akadályokat szinte nem ismer. Még önmaga előtt is állandóan bizonyítani akarja, hogy mindent képes megoldani, véghezvinni. Az életben mégsem a hivatása a legfontosabb számára. Legelső helyen a szerelem és a szenvedélyei állnak. Hangulatingadozásaival azonban állandó harcban van. Vidám, optimista alaptermészetű. Ha saját érdekeit nem érzi veszélyeztetve, mindig számítani lehet rá. Szereti és igényli a szabadságot és függetlenséget. A külsőségekre sokat ad. Látókörét mindig újabb kapcsolatok, összeköttetések kialakítása által akarja szélesíteni. Derűs és optimista. Rendkívüli érzéke van a lélek dolgaihoz, imádja a természetet, szívesen vonul el a világtól, hogy élvezhesse a madarak dalát, a szél zúgását. Ez nem jelenti azt, hogy egyedül él. Általában olyan barátai vannak, akik tiszteletben tartják különc viselkedését.
Szerelmi élete:
Szerelme viharos, mohó. Találékony és fantáziadús partner. Ifjúkorában gyűjti az élményeket, tapasztalatokat, ezért tartósan nem hű. Élete második felében azonban megváltozik, harmonikus és kiegyensúlyozott lesz. Olyan társat keres, akinek azonos az érdeklődési köre, akivel elvonulhat a világtól. Annak, aki ki akarja őt sajátítani, hamarosan hátat fordít.

 

Jóslás Tarot kártyából - Zsozírisz
Jóslás, sorselemzés, lelki tanácsadás - Zsozírisz Jósdája

"Ismerd meg önmagad, és tudni fogod sorsodat!" - Ez a felirat fogadta az ókori Görögország legszentebb jósdájának, Delphoinak bejáratára vésve azokat, akik jövőjük, sorsuk felől tudakozódni zarándokoltak ide. - Ha megismered önmagad, tudni fogod, mi okozza bajaidat, és tudni fogod szabadulásod útját is.

Zsozírisz Jósda

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.