Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALBERT GYÖRGYI/ 4

2009.02.10

Október 16-án lesz Albert Györgyi végső tiszteletadása Október 16-án lesz lehetőség a végső tiszteletadásra Albert Györgyi előtt Budapesten a Fiumei úti temető ravatalozójában - közölte az újságíró, médiaszemélyiség családja jogi képviselője útján csütörtökön.


Albert Györgyi tisztelői, gyászolói jövő hét csütörtökön 13.00 és 17.00 óra között vehetnek búcsút az október 3-án elhunyt újságírótól - áll a közleményben.

"Külön is köszönetünket szeretnénk kifejezni Mindenkinek, aki ebben az időpontban akár személyesen, akár csak egy rövid gondolattal megemlékezik Györgyiről" - írja a gyászoló család. Albert Györgyi 44 éves volt.

A gyászoló család korábban azt közölte, hogy Albert Györgyi temetése nem lesz nyilvános.

__________________________________________________________________________

 Én nem értem, miért nem lesz nyilvános a temetés. Amikor Izraelben nyaralt a szüleinél, és újra rátört a depresszió, a negyven fokban rázkódva ült be a taxiba, hogy kivigye a reptérre. Sírva könyörgött az anyjának, hogy menjen vele haza, ő meg annyival elintézte: "és akkor ki főz apádra???" Most meg ő akarja eldönteni, ki legyen ott a temetésen?

ladybird65

2008. okt. 7., 15:12

Gyoreszke! Leírtad tökéletesen a gondolataimat. Én is olvastam sok nyilatkozatát, nagyon régieket is, a könyveit is. Elég jól ismerem a munkásságát kb. 15 éve, szerencsére én nem egy kiragadott műsor alapján ítélem meg őt, mint néhány igen okos ember. Én is voltam berúgva. Ha valaki akkor látott, akkor annak a szemében én is alkoholista vagyok. Nem vagyok rá büszke, de megtörtént. Vissza Györgyihez. Mikor meghalt, nekem is - miután felfogtam, bár még most sem fogadom el, hogy meghalt - az volt az első gondolatom, hogy: azt kívánom a szüleinek, hogy amíg élnek, ne legyen egy nyugodt pillanatuk sem a lelkifurdalástól. Már ha ismerik ezt a fogalmat. Főleg az anyjának. Emlékszem, hogy egyszer /vagy többször/ azt nyilatkozta: egyszer felhívta hosszú évek után az "édes"anyját, mert úgy érezte, meghal. Sajnos a depisek éreznek ilyet. Azt akarta, hogy jöjjön el hozzá az anyja, hogy még egyszer találkozzanak az életükben, mire az anyja elhárította a találkozást, és azt mondta a lányának, hogy egye meg, amit főzött. Többször került kórházba öngyilkosság miatt (is), meg a depresszió kezelése miatt is, egyetlen egyszer sem látogatták meg a szülei!!!!! Mert ővele megint gond van. Na ennyit a szüleiről, meg a testvéréről. Ezután még sikerült beleszeretnie egy olyan pasiba, akinek meg gyerek sem kellett. Nem volt szegénynek szerencséje. Annyi minden és mindenki ellene volt. Most meg olvasom, hogy zárt körű lesz a temetés! Haha! Nem is lepődtem meg egy percre sem. Hát talán félnek a kedves szülők, hogy megkövezik őket a temetésen az igazi gyászolók, akik tényleg szerették Györgyit. (Most jut eszembe, itt van az a ribanc másik Györgyi, őt így is felvállalják a szülei, pedig azok sem akárkik). Meg az is lehet, hogy mivel ők igen nagy emberek, diplomata vagy nagykövet a faterja, hát ők nem szeretnék esetleg, hogy még odamegy hozzájuk részvétet nyilvánítani valaki a pórnép közül és kezet kell fogni vele. ÁÁÁ, borzalom. Komolyan mondom. Bárki lehetett volna a helyében. Nekem a faterom volt ilyen. Csak nálunk a sors igazságosabb volt.

monkababy

2008. okt. 7., 15:03

H.P. sem szakmailag, sem emberileg nem ér fel Györgyi bokájáig sem... összehasonlítani őket is botrány...

gyoreszke

2008. okt. 7., 00:08

Nem tudom most mit éreznek a szülei, de szerintem szégyellhetnék magukat. Milyen szülő az, aki magára hagyja a gyerekét a bajban. Vagy nekik csak olyan gyerek kellett volna, akivel csak dicsekedni lehet, és nincs vele semmi gond? Minősíteni sem lehet őket, vagyis lehetne, csak nyomdafestéket nem tűrő hangnemben. Ráadásul még a temetéséről is ki akarnak zárni mindenkit, pedig a barátai és kollégái sokkal jobban szerették őt, mint a "drága szülei".Én olvastam mindkét könyvét és a gondjait alapjában a hideg-rideg szülei alapozták meg. ISTEN VELED GYÖRGYI, és tudd hogy sokan szerettek a hibáid ellenére is.

nika52

2008. okt. 6., 08:54

Ha mindenki tudta, hogy mennyire beteg, miért kellett felkérni a Hal a tortán műsorba? Miért kellett így vágni az anyagot? A médiának semmi felelőssége nincs? Ez a nő olyan beteg volt, hogy egyszerűen etikátlan volt az ő nevével bármit is eladni. Egyébként még a 15 éves lányom is megsiratta. (Hát igen, Hajdú Pétert nem siratnánk meg, de ő persze sokáig fog élni. Hacsak nem hízik még egy picinykét a tésztafejűje... de jó pasi... 100 éves koromba se kéne! De ha valakinek pont erre van gusztusa...)

______________________________________________________________________

Az én véleményem

Ilyen nagy ésszel, humorral, jóindulattal, intelligenciával, testi adottságokkal megáldott ember ritkán születik erre a világra. Nagyon kedveltem Györgyit, sajnálom hogy elment. Számomra még mindig hihetetlen! Azoknak, akik negatív kritikával vannak róla ajánlom mindkét könyvét. Én megvettem mindkettőt, sőt a blogját is rendszeresen olvastam. Nekem azóta egyértelmű, hogyan is jutott el idáig, és miért is lett beteg (mert a depresszió egy betegség). Sokan negatívan értékelik a Hal a tortán adásait is. Pedig ha egy kicsit jobban "belenézünk", nem csak azt látjuk, hogy A.Gy. ivott-e, hanem hogy mennyire szerette ő a társaságot, a mulatságot...és mennyire jól akarta érezni magát! Györgyi, az én emlékeimben így élsz tovább!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.