Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BARÁTSÁG/ 2.

2009.02.01

Kép

 
A netes és élő barátság:

Megfogalmazódott bennem: az élő barátságból lehet csak igazi barátság.
A netes barátság is barátság, de egészen másról szól. Ha két ember szimpátiát érez egymás iránt, akkor levelezni kezdenek, majd msn-en írogatnak, aztán beszélgetnek, s ha jól kijönnek egymással, a kamera is jöhet. Felélénkül a kapcsolat: -jaj, de kövér vagyok, ebben a kis ócska melegítőben maradtam, most akartam fodrászhoz menni, gondolom iszonyatosan nézek ki . . . - á, dehogy, nézzél rám én hogy nézek ki ... Majd jön az udvariaskodás: Te beszélsz? -remek a frizurád, stb... Persze ki-ki a vérmérséklete szerint reagál. ...Nagyon jól ki lehet tárgyalni egy.egy web-oldalt, ugyanazt a zenét hallgatni... Főleg, ha nem csak ketten vagyunk barátok, barátnők, hanem többen, akkor még a többiekről is jókat lehet beszélgetni (no nem kibeszélni, mert barátokkal ilyet nem teszünk) . . .De ez nem teremt múltat, nem lehet rá emlékezni, felidézni és újra örülni neki.
A netes barát főleg lelki támaszt tud nyújtani. Ha maga alatt van az ember, jólesik a másik közelsége, vigasztaló szava. De magányűző is az ilyen barátság. A Találka jól kitalálta a naplózási, csetelési lehetőséget, a fórumot . . .Néha olyan unalmasak a hétköznapok, semmi sem történik, ez egy kicsit feldobja, szórakoztatja az embert.
Nagyon nem hiányoznak a rosszindulatú, ellenségesen viselkedők. Itt nem azokra az éretlen kölkökre gondolok, akik undorító ajánlatokkal jönnek -őket le kell tiltani egyből, nem megsértődni, hüledezni rajta. Azokra gondolok, akik lepontozzák a másik munkáját, amit szeretettel készít a többieknek, vagy magánéletének öröméről, bánatáról számol be. Azokra is, akik több néven vannak fent, bujtogatnak más bőrébe bújva. Nem jó érzés mikor hátulról, vagy ismeretlenül támadnak ránk. A tehetetlenség a legszörnyűbb, hogy nem tudjuk a miérteket, s azt sem, hogy ki is az a személy. Meg a megmagyarázhatatlan letiltások.
 Ha élőben van vitám, vagy bajom a barátnőmmel, elmegyünk sétálni, vagy leülünk és megbeszéljük nyíltan a dolgokat.
Ezért különböztetek meg netes és nem netes barátokat. Amúgy mindkét barátságban lehet csalódni is, és mindkettőhöz idő kell, mert anélkül csak ismerős, de nem barát. És még egy: -a netes könnyen felbukkan, és ugyanolyan könnyen el is tűnhet, de mondjuk egy munkahelyi barátnő ezt nem tudja megtenni, persze nem is akarja. Tehát egy ilyen barátság nehezebben megy tönkre is, talán...
Szeretek naplózni, s akihez odamegyek, azt barátomnak tartom, ''találkás barátomnak''.
(Ez nem netes, ez egy másféle barátság, de barátságnak nevezhető.)

A bevezető mondatot kibővítem azzal, hogy a netes barátságból is lehet élő, igazi barátság.

Példa rá a mi barátságunk Katival. Itt ismerkedtünk meg, naplózással indult.
Hogy ez kialakult,  sokat leveleztünk, beszélgettünk és többször találkoztunk.
Nagyon jól megértjük egymást, örülök, hogy regisztráltam erre az oldalra.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.