Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A SZÍV

2009.02.18

ISMERKEDJÜNK  MEG  A  SZÍVÜNKKEL,  EZZEL  A  LÉTFONTOSSÁGÚ  SZERVVEL,  AMI  OLYAN  SOK  SZOMORÚSÁGOT  OKOZ  AZ  ÉLETÜNKBEN,  DE  ÓRIÁSI  ÖRÖMÖT  IS. Szív és vérkeringés           

Kép A szív négyrekeszű izompumpa, amelybe a vért a szívből a testbe, illetve a testből a szívbe szállító nagy vérerek szájadzanak.
 
A rekeszek ritmikus mozgása, összehúzódásuk és elernyedésük a vért a megfelelő irányba áramoltatja.A vér a test minden részébe oxigént és tápanyagokat visz, illetve salakanyagokat szállít el onnan. Artériákban és vénákban kering; az artériák oxigéndús vért visznek a szervezetbe, a vénák pedig az elhasznált vért juttatják vissza a szívbe.A test összes szervének egészsége szempontjából alapvető, hogy jó legyen a vérkeringés, s ezt részben a szívizom  hatékony működése, részben az artériák akadálytalan vérátáramlása biztosítja.A keringési rendszer akkor egészséges, ha a vérereket sem zsírlerakódások, sem vérrögök nem szűkítik, illetve nem zárják el. Fontos az is, hogy a keringő vér nyomása egy bizonyos értéket ne lépjen túl. A magas vérnyomás (hipertenzió) károsíthatja az ereket, illetve növeli az érelzáródások valószínűségét. 

 

Kép

  A szív a mellüregben, a két tüdő között helyezkedik el, nem pontosan függőleges, hanem attól balra és előre kitér, valamint működés közben jobbról balra megcsavarodik.

 

Szerelmi vallomás

11.gif

 

SZÍV, SZÍVES-ÖRÖMEST, SZÍVESEN, SZÍVEMBŐL BESZÉLSZ, SZÍVFÁJDALOM, SZÍVTELEN, SZÍVÜGYEM,

SZÍVBŐL-SZERETETBŐL, SZÍVBŐL SZERETNI, NEKED ADOM A SZÍVEMET, KŐSZÍVŰ,

 

00000017.jpg

 

 

 


 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.