Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Öngyógyítás

2011.12.09
 

 

233847639593103265.jpg

1322667181.jpg

 

 

Öngyógyítás…

 

Javában benne vagyunk a télben. Előjönnek az egészségügyi problémák. Ezért foglalkozom ezzel a témával.

A gyógyuláshoz csendre, nyugalomra és békére van szükség.

Külső és belső csendre.

Testünk gyógyító erővel rendelkezik.

Ha
meg akarunk gyógyulni, vagy nem akarunk rosszabbul lenni, kapcsolatba
kell lépnünk ezzel az erővel. A csöndben meghalljuk ennek az erőnek a
szavát. Szüntessük meg magunk körül a lármát, és meglátjuk, megindulunk
a gyógyulás útján.A fa meghajlik télen a ránehezedő hó súlya alatt, de
nem törik el. Nekünk is követnünk kell a példájukat, amikor testünket
betegségek támadják meg, vagy megsérülünk. Törődjünk bele, hogy nagy
teher súlya nehezedik ránk, majd ahelyett, hogy ellenállnánk a
nyomásnak, engedjünk. Ha egy ritmusra dobog a szívünk a természettel,
hamarabb meggyógyulunk. A gyógyuláshoz idő kell. Ha súlyos betegségből
lábadozunk, adjunk maguknak legalább egy évet.

A
lelki problémák feldolgozása még több időt igényel. A türelmetlenség, a
harag és a csalódás hátráltatják a gyógyulást. Várjuk ki a végét,
várjuk a tavaszt. Könyörtelenül el kell távolítanunk életünkből a
kártékony szokásokat, ártalmas helyzeteket, és rosszakaratú embereket.
Aki igazán szeret bennünket, meg fogja érteni, hogy testi - lelki
egészségünk érdekében szükségünk van a jó hangulatra és a nyugodt
környezetre. Legyünk partnerek a gyógyulás folyamatában.

AZ ÖNGYÓGYÍTÁSHOZ NAGY LELKIERŐT KÍVÁNOK!

 

 

www.tvn.hu_f5537013c6c664c71e9087d62b16325c11.jpg

 

 

Téltűrő feng shui tippek

Nem csak az egész éves kifáradás okozza, hogy ősszel és télen egyre jobban begubózunk, magunkra lakatolva a csigaházunk ajtaját. Az élet rendje, hogy ezekben a hónapokban háttérbe szorul a társaság iránti vágyunk, és inkább csendes töltekezés mellett döntünk. Ha ebben az időszakban, külső okokból mégsem engedhetjük meg magunknak a visszavonulást, szinte törvényszerűen megbetegszünk, testben és lélekben egyaránt. Testben azért, hogy némi pihenésre kötelezzük magunkat, lélekben pedig azért, mert meghasonlunk vágyaink és feladataink között. A feng shui erre a helyzetre is szolgál néhány tanáccsal.

 

www.tvn.hu_b86ed4edb0ab77c6a249c202ad6c6cfb11.jpg


 

 

1168379453.jpg

  Önmagunk, lelkünk,
megújítása a tél csendjében


A mai ember számára a csend szinte büntetés. Nagyon sok embert látok magam körül, akik egyszerűen nem tudják elviselni a csendet. Pedig ez az időszak pont arról szól, hogy még inkább befelé figyeljünk, és meg merjük hallani, belső hangunk.
Akár párban, akár egyedül vagy, egy utazásra hívlak most, lelked mélyére, hogy újjá tudj születni a tél csendjében.

Érzelmeink tisztításában az egyik legjobb segítség a víz. Jelölj ki magadnak egy estét, amikor kikapcsolsz magad körül minden zavaró tényezőt, és vegyél valami nagyon finom fürdősót, ami nyugtat és ellazít, lehet, levendula, citromfű, rózsa, bármilyen illat, ami számodra kellemes. Töltsd meg a kádat és tedd bele a fürdősót, vagy golyót. Hogy még inkább kényeztető legyen és ellazító számodra ez az élmény, gyújts egy füstölőt is. Szintén valami nyugtató illattal, levendula, ópium, vagy lótusz, ami megnyitja a szívcsakrát. A kádat, pedig rakd körbe mécsesekkel. Merülj bele a jó meleg vízbe és hunyd be a szemed, lélegezz mélyeket és élvezd az illatokat, a víz melegét, ahogy körbe ölel, érezd, ahogy egyre jobban ellazulsz, a gondolataidat, pedig hagyd jönni és menni.
Majd kérdezd meg a lelked, hogy érzi most magát, mi az, ami hiányzik neki, mire vágyik. Valójában mit gondolsz a férfiról, ha nő vagy, a nőről, ha férfi vagy? Mit gondolsz a párkapcsolatról? Próbálj meg csendben lenni, hagyni, hogy a tudat alatti mélyéről jöjjenek fel a válaszok, ha nem jön azonnal, légy türelemmel. Lehet, hogy szembesülni fogsz azzal, hogy mást üzen a tudatalattid, mint ami a vágyad, tudati szinten. Lehet, hogy sírnod kell, semmi baj, akkor sírj, zokogj, adj ki mindent, ha kell, sikíts.

Engedd a felszínre, mindazt, mit eltemettél. Minden fájdalmat, minden olyan emléket, ami egy régi szerelem sérülését hordozza magában, amit még nem dolgoztál fel a mai napig. Úgy tudsz tovább lépni, ha engeded, hogy ezek a sebek a felszínre kerüljenek, gyógyulni tudjanak. Hogy aztán idővel, valóban meg tudjon jelenni életedben a szerelem.

Ha van párod, sőt már régóta együtt vagytok, lehet, hogy kicsit megfásult ez a kapcsolat, megszokottá vált. Mindig van lehetőség, egy kapcsolat megújítására, bármennyi ideje tartson is. A fontos, hogy lépjetek ki a megszokott környezetből. Tudom, most többen felhorkannak, hogy na de hát, a gyerek, stb. Hidd el, megéri, főleg, ha valóban ez már egy többéves kapcsolat. A környezetváltozás, még inkább tud segíteni. Szintén vizes helyet javaslok, fürdőt, akár a lakhelyen belül, de ha lehetőség van egy másik fürdővárosba pár napra elutazni, az még jobb. A víz segít, hogy egymásnak meg tudjatok nyílni, úgy ahogy tán már nagyon rég nem.

Lazításképpen javaslom a szaunát, ami ellazít, és megtisztít a mérgektől. A kommunikáció nagyon fontos a párkapcsolatban. A párok jelentős része, már évek óta a kommunikáció egy kevésbé hatásos formáját gyakorolja: az egyik beszél, a másik pedig nem figyel. Az érzelmek lassan feltorlódnak, majd egymásnak feszülnek.

Mondd el a társadnak, hogy milyen hálás vagy azért, hogy ő melletted van, már ha valóban így érzed. Majd beszélj a vágyaidról, az álmaidról, a lényeg, hogy merj megnyílni, úgy, ahogy még eddig tán soha. Merj sebezhetőnek mutatkozni, mondj el bármit, még akkor is, ha tudod, hogy a párod nem ért egyet veled. A férfiaknak olykor nehezebben megy a megnyílás elsőre. Legyünk velük nagyon türelmesek, és forduljunk feléjük sok-sok szeretettel. A lényeg a figyelem, hogy most teljes figyelmünkkel forduljunk egymás felé. Jelen tudjunk lenni és meghalljuk, amit a másik mond.

Éjszaka az összebújás is legyen kicsit más. Ha elég bátor vagy beszélj a szexuális együttléteitekről is, hogy mit nem kedvelsz benne, mire van még inkább szükséged. Feküdjetek szembe egymással, és nézzetek egymás szemébe. Lásd magad tükrözni a másik szemébe, majd lassan tedd a párod szívére a kezed. Érezd a szívdobbanását, érezd, ahogy megnyílik a szíve. Támogassátok egymást a szeretettel, érintéssel, lágysággal, simogatással egészen addig, míg érzitek, hogy mindketten ellazultatok, addig, amíg a nő biztonságban érzi magát, hogy képes magába fogadni a férfit.

További csodás utazást kívánok a tél csendjében és befelé figyelést. A magunkra figyelés nagyon sokat tud segíteni a hétköznapokban is, mert ha a lélek rendben van, akkor ellenállóbbak vagyunk a betegségekkel szemben.

 

mand1.jpg

mand2.jpgmand3.jpgmand4.jpgmand5.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Tél, téli ünnepek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.